Scandinavian IFFR 2017


IFFR Benelux fly-In Ostende Belgia 26 – 28 may 2017

IFFR Benelux har 45 medlemmer og i Holland, Belgia og Luxembourg. De arrangerer meget bra og fly- ins og Jeg og Tollef Myrvang Jensen var tidlig med påmeldingen da det ofte kan bli fult.

Tollef som har tatt ut Instrumentbevis sto for planleggingen og det ble levert inn IFFR Flight-plan ENRK – EBOS. Distansen var ca 600nm (nesten like langt som Til London) og flytidene ble satt til 4:30. Avgang ENRK var 08:15, været var litt grumsette ved avgang i med instrumentforhold og 5 min etter avgang ble autopilot koblet inn med GPS mod slik at flyet fulgte den på forhånd godkjente ruten vår. Vår C-182 er en flott reisemaskin og etter 20 min flatet vi ut i fint solskinn i FL 100. Da det var bare og slappe av med litt kaffe og kaker og følge med på radio og at instrumentene var på grønne verdier. Ruten gikk via Ålborg – Helgoland og vi fikk godkjent og fly rett over Amsterdam Schiphol ENAM i FL100, det var heftig og ligge rett over flyplassen og se alle flya som lander og tar av under deg. Det er meget behagelig og fly på autopilot i kontrollert luftrom da autopiloten er meget nøyaktig og du slipper hele tiden og passe på nøyaktig kurs og høyde som tar mye energi når du fly manuelt. EBOS Ostende/Bruges er en intarnational flyplass med mye trafikk, været var pent men Tollef benyttet anledningen til og fly en IFR innflyging for og trene. Flytiden ble 4:05. Etter litt taxing ble vi henvist til egen oppstillingsplass for IFFR og det var flere kjente fly og se.
Etter fortolling var alle deltagere samlet til lunch i flyplassens restaurant og deretter ble vi busset inn til byen og innsjekk på Hotellet.

Belgia har kun 5 mil lang kystlinje, og Ostende er populær ferieby med flotte hoteller og lang badestand. Den helgen vi var der, var det seilbåtfestival med ekstra mye folk og røre. Benelux sectionen hadde et bra program som innbefattet historisk byvandring, besøk på museum og gammel festning som Napoleon bygde i sin tid for og beskytte byen. Vi bodde på fasjonable Hotell Thermae Palace og lørdagen ble avsluttet med en flott gallamiddag på hotellet.

På søndag var det litt sein frokost. Tollef gjorde klart flight- plan for returen til Norge og etter avskjed med de andre, reiste vi med buss til flyplassen ca 10 min tur. Avgang EBOS ble 13:00, været var strålende og flyturen hjem til ENRK gikk på 4:05, medvind hjem også.

Nok en flott IFFR weekend var i havn, med flotte opplevelser.