2016-08-04 Bodø ENBO Norway

Fly-In och årsmöte i Bodø Norge

Bodø, Norge var basen för årets skandinaviska Fly-In. Bodø ligger norr om polcirkeln nära Lofoten. De flesta av oss kom på torsdag den 4 augusti som var en varm och trevlig kväll. Fly-Inet sammanföll med den årliga musikfestivalen och några av oss fick uppleva Orchestra Academy of St Martin som gav en stor konsert i den lokala teatern.

Verkställande kommittéledamöter

Bodö är en speciell stad att vara ett lokalt centrum med en upptagningsområde på nästan 250 km som omger staden. Flygplatsen har stor betydelse för staden, men också som bas för det norska försvaret. Norges Luftfartsverket har sitt högkvarter i Bodö och där finns också det norska flygmuseet.

Vi gick på ett seminarium om utvecklingen av staden där projektplanen för att flytta flygplatsen något för att göra plats för utbyggnad av staden förklarades. För en gångs skull fick vi intrycket av att flygplatsen sågs som viktig del av infrastrukturen och inte en bullriga nödvändighet. Efter lunch ett besök vi den lokala Newton Flight Academy var som har flera flygsimulatorerer.


Följande dag deltog vi i den officiella invigningen av musikfestival. Hela staden serverades tårta och kaffe.

Tårta för staden
Peter och Tollef tittar på en ny stuga-klass

Stenåldersboplats och Stenåldern Lunch

Lunchen intogs senare en stenåldern grotta där vi serverades en bra vinprovning fisk skålen med korn. Lokala gamla öl bryggs på honung var urvalet, men inte konsumeras i större mängder.
Bodø ligger mitt i den fantastiska norska naturen. En särskild företeelser är malström genereras av tidvattnet vid in- och lämnar några av fjordarna. En båttur att se det krävs speciella överlevnadsdräkter, vilket i sig skapat ett antal bra fototillfällen.

Ellen och Peter redo att segla

30-årsjubileet av IFFR Skandinavia

DG Helge och WP Svend


Vårt möte också märkt det 30-årsjubileet av den skandinaviska delen. Festligheterna kombinerades med lokala rotary klubbar 70 års jubileum så firade vi kollektivt ett 100 år av Rotary. Nordic Aviation Trophy tilldelades din verkligen, en ära som jag är djupt rörd och mycket mycket tacksam till mina kolleger för skandinaviska IFFR.
Tack till organisera teamet: Per Strømhaug, Ole Hjartøy och Svenn Larsen.

Bo Johnsson överlämnar 2016 Nordic Aviation Trophy till vinnaren Svend Andersen